Våra försäljningsvillkor

VÅRA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR

Order

Allmänt

För att få beställa i vår webbshop måste du vara över 18 år. 

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och prisfel som kan uppstå på denna webbsida. 

Priserna som visas i vår webbutik gäller endast vid köp online.

Vid restorder betalar kunden alltid frakten.

Vi förbehåller oss äganderätten av levererat gods till dess att full betalning erlagts.

Vid order i vår webbshop så godkännes våra försäljningsvillkor.

Artiklar som är speciellt beställda (ej normala lagervaror) till kund går ej att avboka.

Alla försök till bedrägeri polisanmäls.

Priser

Alla våra priser är angivna inkl. svensk moms. För kunder i icke EU-land visas priset exkl. moms.

I kundvagnen kan du se det totala priset inkl. frakt innan du väljer betalsätt.

Orderbekräftelse

Efter att du gjort en order i vår webbshop skickas en orderbekräftelse automatiskt till din registrerade e-post som du har uppgett vid registrering av ditt konto.

Om du inte har fått någon orderbekräftelse så kan du ha uppgett en felaktig e-post, kontakta oss på info@modellhobby.se. Kontrollera även att orderbekräftelsen inte fastnat i ditt spamskydd.

Följ din order

Om ditt paket skickas med Schenker får du en avisering då det anlänt hos ditt utlämningsställe.

Om du valt Posten Mypack får du en avisering då paketet lämnar oss och du kan spåra det hela vägen till ditt utlämningsställe.

Frakt & leverans

Vi samarbetar med DB Schenker och Posten för att täcka upp kundens önskemål så långt vi kan. Du som kund betalar ett enhetspris beroende på vad du väljer för fraktsätt.

Vi ansvarar ej för försändelser som inte är spårbara (Posten Brev/Varubrev).

Fraktkostnad & leveranstid

Inom Sverige frakt från 49 kr, vid beställning av skrymmande varor tillkommer ett skrymmandetillägg på 90 kr, detta regleras automatiskt i din kundvagn innan du checkar ut din beställning.

1-2 arbetsdagar med Posten Varubrev.

1-3 arbetsdagar med Schenker Parcel Ombud

1-3 arbetsdagar med Posten Mypack

Posten Varubrev

Leveranstid 1-2 dagar

Snabbt leveranssätt som levereras direkt i brevlådan om det inte är skrymmande (under 3 cm). Skrymmande varubrev levereras till ditt utlämningsställe efter avisering. Varubrev kan endast skickas med en vikt på upp till 2 kg, längd + bredd + tjocklek får vara tillsammans max 90 cm, med en maxlängd på 60 cm. Rullar får ej skickas som Varubrev.

Schenker Parcel Ombud

Leveranstid 1-3 dagar (spårbart)

Snabb leverans som levereras till ditt utlämningsställe inom 1-3 dagar. När paketet är framme hos ditt utlämningsställe så får du en avisering från Schenker. Vill du ha ett annat utlämningsställe så måste du skriva Schenkers ombudsnummer i meddelanderutan innan du skickar din order. Läs mer här: http://www.dbschenker.se/log-se-se/om_foretaget/kundservice/spara-och-sok/sok-ombud.html

Posten Mypack

Leveranstid 1-3 dagar (spårbart)

Snabb leverans som levereras till ditt utlämningsställe inom 1-3 dagar. När paketet skickas från oss får du en avisering från Posten så du kan spåra paketet på https://www.postnord.se/online-verktyg/verktyg/sok/spara-brev-paket-och-pall

När paketet är framme hos utlämningsstället får du ytterligare avisering att paketet finns att hämta.

Avvikande försändelser

Vissa av våra artiklar kan inte skickas inom ramen för skrymmande paket, utan det går som styckegods. Du kan endast välja betalsätt faktura eller förskottsbetalning på dessa artiklar. Vi återkommer då med en fraktkostnad och du som kund godkänner detta innan vi skickar försändelsen.

Vår lagerstatus & leveranstid

Normalt skickas din order samma dag, i annat fall följande vardag.

Vi reserverar oss för eventuell felmarginal och mellanförsäljning på vår lagerstatus.

Ej uthämtade paket

Ej utlösta försändeler debiteras med minst 200 kr.

Betalsätt

Våra betalsätt

När du handlar online i vår webbshop kan du betala med banköverföring (inga extra avgifter tillkommer).

Förskottsbetalning

Betala direkt till vårt BankGiro. Efter lagd beställning får du ett e-mail med betalningsinstruktioner, vi reserverar varorna i 7 dagar. Ange alltid ordernumret som du fått till din e-mail som referens/meddelande vid betalning. Så fort vi mottagit din betalning skickar vi varorna (normalt inom 1-2 bankdagar).

Sekretess & Säkerhet

Behandling av personuppgifter

Läs mer om detta under Integritetspolicy, länken hittar du längst ner i foten på vår webbshop.

Certifikat

Vår webbplats använder certifikat (https). Det gör att när ni fyller i uppgifter skickas dessa krypterade över internet.

Byte, retur och reklamation

Byte

Önskar du byta beställd vara kontakta alltid oss innan, skicka väl paketerat till oss, du kan bifoga information i returen med vilken vara du vill ha istället, eller lägga en ny order i vår webbshop. Ny fraktkostnad tillkommer. Varan måste inspekteras och godkännas av oss innan vi kan godkänna bytet.

Ångerrätt

Ångrar du ditt köp så kan du alltid skicka tillbaka varan till oss, kontakta oss innan retur, du har ångerrätt i 14 dagar efter att du mottagit varan. Vid retur till oss så skall varan vara i originalskick och oanvänd, alla förpackningar och manualer skall vara i ursprungligt skick. Vid retur till oss står du som kund för alla fraktkostnader. Bifoga namn med returen. Vi behandlar din retur så snart vi kan. Vid ej godkänd retur skickas varan åter till dig och ytterligare frakt debiteras.

Återbetalning

Vid återbetalning återbetalas dina pengar inom 30 dagar oavsett betalsätt. Returen måste vara godkänd och inspekterad av vår personal. Fraktkostnad och returfrakt återbetalas ej. Har du betalat med betal eller kreditkort återbetalas summan från det konto de dragits från vid betalningen.

Har du betalat i förskott till vårt BankGiro måste du bifoga namnet på din bank, clearing och kontonummer.

Reklamation

Du som kund ansvarar för att packa upp och kontrollera att varorna är felfria inom 8 dagar efter att du mottagit din försändelse. Om det är fel på någon vara kontakta oss på info@modellhobby.se 

För att ta emot en reklamation behöver vi en skriftlig beskrivning via mail och om möjlighet finns även en bild. Vid en godkänd reklamation står vi för returfrakten.

Om den reklamerade varan är slut och vi inte kan ersätta den med en ny vara återbetalas summan för varan, vid betalsätt faktura så krediterar vi varan.

Om du reklamerar en vara som har transportskador svarar vi alltid för kostnaden men du måste själv anmäla dessa hos ditt utlämningsställe och även till oss, gärna med bild.

Garanti

Vid reklamationer som omfattas av garantin, dvs ett fel som fanns redan när produkten levererades och vid tekniska fel som uppstått utan extern påverkan, kontakta oss så snart felet uppstått.

Tvist

Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

X